Vacature coördinator Kennemerland en Zaanstreek/ Waterland

cross

Stichting Mentorschap zoekt op korte termijn een coördinator voor de regio’s Zaanstreek Waterland en (midden en zuid) Kennemerland (24 uur per week)

Over Stichting Mentorschap

Stichting Mentorschap wordt door de rechtbank aangesteld als mentor voor personen die door hun ziekte of beperking niet (volledig) in staat zijn hun persoonlijke belangen te behartigen en beslissingen te nemen. Het gaat om mensen met bijvoorbeeld dementie, een verstandelijke beperking of een psychiatrische stoornis. Vrijwilligers voeren namens de stichting het mentorschap uit. Zij worden geworven, geselecteerd, opgeleid en begeleid door de coördinatoren. Vanwege het vertrek van een collega zoeken wij een coördinator voor de regio’s Kennemerland en Zaanstreek/ Waterland.

Taken

-        Werven en selecteren van vrijwilligers die als mentor willen en kunnen optreden.

-        De stichting op de kaart zetten en bouwen aan het netwerk van de stichting.

-        Vrijwilligers (m.n. in de functies regio-ondersteuner en mentor) aansturen en begeleiden bij hun werk.

-        Het (tijdelijk) uitvoeren van mentorschappen wanneer er geen passende vrijwilliger beschikbaar is.

-        Contacten onderhouden met aanmelders, intakes uitvoeren en zorgen voor koppeling van mentor en cliënt.

-        Coördineren van de aanvragen voor instelling van mentorschap bij de rechtbank

-        Voorlichting geven, informatie verstrekken aan (potentiële) aanmelders en vrijwilligers en algemeen publiek (voornamelijk familieleden).

-        Administratie voeren van de werkzaamheden.

Wij verwachten

-        Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden en empathisch vermogen.

-        Dienstverlenende opstelling en grenzen kunnen stellen.

-        Doorzettingsvermogen, enthousiasme, standvastige persoon met incasseringsvermogen.

-        Zelfstandig kunnen werken en organisatietalent.

-        Een HBO-diploma is een harde (wettelijke) eis

-        Kennis van en ervaring in de zorgsector

-        In staat zijn de stichting te  vertegenwoordigen in de regio.

-        In het bezit van rijbewijs en auto.

-        In staat zijn vrijwilligers te begeleiden, ervaring hiermee is een pré.

Wij bieden

- Een zelfstandige functie, de coördinator is het eerste aanspreekpunt voor de ‘eigen’ regio’s.

- De werkzaamheden worden grotendeels door de coördinator zelf ingevuld en er kan (deels) vanuit huis gewerkt worden.

- Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sociaal Werk. De functie is ingedeeld in schaal 9. Aanvankelijk gaat het om een contract voor 1 jaar. Bij goed functioneren behoort verlening voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden.

Procedure en informatie

Uw reactie met CV ontvangen we graag voor 8 februari 2019 en kunt u richten aan mw. A. Slingerland (directeur), per mail (aslingerland@stichtingmentorschap.nl). Voor meer informatie kunt u ook contact met haar opnemen per mail of tel. 06-23375483.