Stichting Mentorschap heeft jarenlange ervaring met mentorschap en beschikt over expertise ten aanzien van mentorschap en aanverwante thema's. Vrijwilligers bieden we naast de introductiecursus periodieke scholing aan die direct aansluit bij de praktijk. Daarnaast bieden we basis- en verdiepingstrainingen, waarmee we professionals in staat stellen kennis over mentorschap op te doen. 

Hieronder leest u meer over ons aanbod van scholings- en trainingsactiviteiten (intern en extern) en kunt u zich direct aanmelden.

 

Alle mentoren die aangesloten zijn bij Stichting Mentorschap kunnen onderstaande trainingen kosteloos volgen. Wij hebben mentor trainingen en themabijeenkomsten. 


Intervisie

Hier vindt u het programma van regionale intervisiebijeenkomsten. U kunt hieraan deelnemen als u bij ons mentor bent in de betreffende regio. Uw regio-ondersteuner/ coordinator kan uw eventuele vragen over de intervisie beantwoorden.

 

Let op, de locatie van de intervisie op maandag 28 januari 2019 voor de regio Kop van Noord-Holland kan nog veranderen.

Meer informatie

Aankomende data

Alkmaar , maandag 4 maart 2019, 19:30

Aanmelden


Hoorn, maandag 11 februari 2019, 19:30

Aanmelden


Purmerend, maandag 25 maart 2019, 19:30

AanmeldenIntroductiecursus mentorschap

Introductiecursus voor nieuwe mentoren in de regio Noordwest-Holland. 

Meer informatie

Aankomende data

Alkmaar , vrijdag 16 november 2018, 9:30

AanmeldenTrainingen voor professionals. We bieden een basiscursus mentorschap aan en verschillende verdiepingstrainingen. 


Basiscursus mentorschap

Deze cursus is geschikt voor professionele mentoren, bewindvoerders en anderen die behoefte hebben aan basiskennis over mentorschap. Startende mentoren doen middels deze training de benodigde kennis op om aan de slag te gaan en meer ervaren mentoren verrijken hun praktijkervaring en opgedane expertise met basiskennis. In het programma is ruimte voor vraagstsukken uit de eigen praktijk van deelnemers. Als deelnemer ontvangt u een reader met theorie, die u na de cursus als naslagwerk kunt blijven gebruiken. De kosten voor deze basiscursus bedragen 325,- ex. BTW.

Programma

In de basiscursus komen in ieder geval deze onderdelen aan de orde:
- Wet- en regelgeving
- Kwaliteitseisen
- Verantwoordelijkheden, bevoegdheden en aansprakelijkheid
- De organisatie van de zorg en het zorgplan
- Doelgroepen/ ziekten en beperkingen
- Communicatie/ bejegening

De kosten voor de basiscursus mentorschap bedragen 325 euro ex. BTW. Koffie/ thee, lunch en (digitale) reader zijn bij deze prijs inbegrepen. Het BPBI heeft 5,5 PE-punten toegekend voor de basiscursus. 

De aanvraag bij het BPBI voor PE-punten voor de cursussen in 2019 is ingediend. Zodra de punten zijn toegekend plaatsen we dat op de website.

Meer informatie

Aankomende data

Utrecht, vrijdag 23 november 2018, 10:00

Aanmelden


Utrecht, vrijdag 15 maart 2019, 10:00

Aanmelden


Utrecht, vrijdag 4 oktober 2019, 10:00

Aanmelden